Via Theorie-Reserveren.nl is het mogelijk om direct je theorie examen aan te vragen bij het CBR. Dit kan voor je Auto theorie (B), maar ook voor je Motor theorie (A), Bromfiets en Scooter theorie (AM), of Taxi (TVT) theorie. Dit alles zonder DigiD en soms zelfs met spoed. Makkelijk, veilig en snel.

Het aanvragen van je theorie examen bij het CBR kan niet meer via de telefoon of bij een CBR locatie omdat het CBR de regels voor het aanvragen van een theorie examen heeft veranderd. Je kan bij het CBR enkel nog je examen bespreken door in te loggen met je DigiD. Als je je DigiD kwijt bent heb je dus een probleem en moet je vaak een aantal dagen wachten. Theorie-Reserveren.nl helpt je en maakt de reservering voor je! Wij regelen alles en nemen het werk uit handen. Zo kan je snel je theorie examen bij het CBR doen! Ook kopen wij van tevoren theorie examens in bij het CBR zodat je met spoed theorie examen kan doen op een locatie naar keuze.

Hoe werkt het ? In vier stappen naar uw theorie examen:

  • Stap 1: Onder Reserveer Direct voert u in de velden een aantal gegevens in.
  • Stap 2: U kunt direct via iDEAL betalen.
  • Stap 3: Onze medewerkers nemen na betaling contact met u op over mogelijke datums en tijdstippen en houden daarbij zoveel mogelijk rekening met uw voorkeur ( examenplaats, examendatum en aanvangstijd ) om het theorie examen definitief vast te leggen.
    Stap 4: Na reservering van het theorie examen sturen wij per email de definitieve oproep.

Lees de informatie op deze website goed door, om ten eerste optimaal voorbereid bij je theorie examen te komen en zodat je ten tweede goed op de hoogte bent van de eisen die aan je gesteld worden. Kijk voor meer informatie op onze veelgestelde vragen pagina, of neem contact met ons op!

Mogelijkheid tot een verlengd examen

Kandidaten die meer tijd nodig hebben voor het theorie-examen kunnen nu een verlengd examen afleggen. Dat geldt voor leerlingen voor de categorieën auto, motor en bromfiets. Bij dit aangepaste examen krijgt een kandidaat per vraag wat meer tijd om te antwoorden. Daarmee zal het totale examen ongeveer een kwartier langer duren. De extra antwoordtijd geldt niet voor het onderdeel gevaarherkenning voor personenauto’s.
Hiervoor geldt een toeslag bovenop de reguliere kosten van het theorie-examen.

Individueel examen reserveren bij het CBR

U kunt tegen betaling van een toeslag een reservering maken voor een individueel examen in een andere taal met een eigen tolk. De tolk moet aangesloten zijn bij het bureau TolkenNet. Onder bepaalde voorwaarden
kunt u ook een individueel theorie-examen in het Nederlands afleggen. Hiervoor geldt een toeslag bovenop de reguliere kosten van het theorie-examen.

Theorie-examen in het Engels

Het is mogelijk om het examen in het Engels af te leggen. Geef dit aan bij het reserveren door het vinkje ‘Engels examen’ aan te drukken. Hiervoor geldt een toeslag bovenop de reguliere kosten van het theorie-examen.

Minimum leeftijd theorie examen

Sinds kort is de minimum leeftijd voor het doen van het theorie examen bij het CBR voor het auto rijbewijs (B) verlaagd naar 16 jaar. Het theorie examen voor de bromfiets (AM) is verlaagd naar 15,5 jaar.

Geldigheid van je theorie examen

Sinds 1 november 2011 is de geldigheidsduur van je theorie examen aangepast. Je theoriecertificaat voor de auto en bromfiets zijn nu anderhalf jaar geldig in plaats van een jaar. Het kan zijn dat je hierdoor niet opnieuw theorie examen hoeft te doen en je dus direct verder kan met je praktijk examen.